Od jakiegoś miesiąca staram się zmieniać moje codzienne menu. Ubarwiam je witaminami i wiosennymi kolorami. Na śniadanie w weekendy zazwyczaj jem:
Musli (kilka wymieszanych rodzajów)z jogurtem truskawka-kiwi (jeszcze zdrowsze z naturalnym jogurtem). |
Świetnymi dodatkami do musli są granat i banan. |
NAWET JEŚLI ZDROWO SIĘ ODŻYWIASZ(nie jesz słodyczy, jesz dużo owoców, warzyw)TO I TAK NIE OZNACZA TO, ŻE SCHUDNIESZ. NAJWAŻNIEJSZE JEST TO, ŻEBY JEŚĆ BARDZO MAŁE PORCJE CO OKOŁO DWIE GODZINY. DLACZEGO? PONIEWAŻ GDY PRZERWY MIĘDZY POSIŁKAMI SĄ DŁUGIE, TO ORGANIZM NIE JEST PRZYZWYCZAJONY DO TEGO, ŻE ZA CHWILĘ DOSTANIE POKARM (ENERGIĘ) I ROBI ZAPASY W POSTACI TKANKI TŁUSZCZOWEJ. Myślę, że jeśli próbujecie zrzucić trochę kilo na lato, to warto stosować się do tej zasady: JEDZ MAŁO, A CZĘSTO!
Iga :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz